Αυξητική Στήθους

Η Αυξητική στήθους ειναι η πιο δημοφιλής επέμβαση της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής αφου έχει να κάνει με το κατεξοχήν σύμβολο της  θηλυκότητας. Συνισταται στην αντιμετώπιση προβλημάτων μικρομαστίας ή απώλειας όγκου κυρίως μετα την κύηση όπως και σε περιπτώσεις ανισομαστίας, αμαστίας και μαστεκτομής.

Με κεντρικό στόχο την ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα, η ανάπτυξη νέων τεχνικών σε συνδυαμό με τα νέας γενιάς ενθέματα σιλικόνης, δίνουν τη δυνατοτητα σε ενα έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό να πετύχει ένα αποτέλεσμα φυσικό και αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα.

Στόχος κατα την επιλογή του μεγέθους των ενθεμάτων είναι ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος στήθος με αρμονική προβολή, σωστή θέση της θηλής και ανατομικό σχήμα. Τα νέας γενιάς ενθέματα σιλικόνης δίνουν στο μαστό ένα ανατομικό σχήμα και παράλληλα συμπεριφέρονται στην κίνηση και στην βαρύτητα σαν ενα φυσικό στήθος.

Η χειρουργική τομή μπορεί να γίνει κάτω από το μαστό, ή από τη θηλή, ή από τη μασχάλη. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση του ενθέματος με τομή κάτω από το μαστό έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, προστατεύει το μαστό και τη θηλή ενώ συγχρόνως δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτω από ιδανικές συνθήκες τη θήκη που θα τοποθετηθεί το ένθεμα.

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων μπορεί να γίνει πάνω απο το θωρακικό μυ, κάτω απο το θωρακικό μυ, με ένα συνδυασμό και των δυο (dual plane) ή κάτω απο την περιτονία του μυ (subfascial). Η επιλογή είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους.

Η επέμβαση διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρα και γίνεται με γενική αναισθησία. Η γυναίκα επιστρέφει σε λίγες μόλις ημέρες στην εργασία της, αποφεύγοντας την έντονη άσκηση και φυσική δραστηριότητα για λίγες βδομάδες.

Μετα την επέμβαση μπορεί να παρουσιαστεί μια υπαισθησία της θηλής, κυρίως αν η τομή γίνει στη θηλή και στις πλείστες περιπτώσεις η αισθητικότητα επιστρέφει και πάλι.

Τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν ούτε το θηλασμό αλλά ούτε και το μαστογραφικό έλεγχο. Τόσο η μαστογραφία, όσο και το υπερηχογράφημα γίνονται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται η αξιοπιστία τους.

Η αυξητική στήθους είναι μια απόλυτα ασφαλής επέμβαση, που μπορεί να διενεργηθεί σε γυναίκες άνω των 18 ετών, η οποία συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης μιας γυναικας και ταυτόχρονα στην αύξηση της αυτοπεποιθησης της.