Βλεφαροπλαστική – Όχι πια «σακούλες» στα μάτια

Μάτια! Καθρέφτης ψυχής, καθρέφτης ομορφιάς! Τα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου παρουσιάζονται στα βλέφαρα με δερματική χαλάρωση, εμφάνιση μικρών ρυτίδων και “σακούλων” στα κάτω βλέφαρα.

Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης αισθητικών ή λειτουργικών αλλοιώσεων στα άνω ή κάτω βλέφαρα.

Που οφείλονται οι “σακούλες” κάτω απο τα μάτια;

Γύρω απο τα μάτια υπάρχει το περιοφθαλμικό λίπος όπου συγκρατείται στη θέση του απο μια μεμβράνη. Με τη πάροδο του χρόνου αυτή η μεμβράνη χαλαρώνει και αφήνει το λίπος να προβάλει προς τα έξω δίνοντας την εικόνα των πρησμένων ματιών.

Κάτω Βλεφαροπλαστική με τη μέθοδο Trans Conjunctival:

Με τη νέα μέθοδο Trans Conjunctival, η τομή γίνεται απο το εσωτερικό μέρος του βλεφάρου, δηλαδή από αυτό που έρχεται σε επαφή με το μάτι, και απο εκεί γίνεται η αφαίρεση της πλεονάζουσας ποσότητας λίπους ή η επανατοποθέτηση του στη σωστή περιοχή.

Trans Conjunctival Vs Κλασσική Βλεφαροπλαστική

Με την παλαιότερη μέθοδο της κλασσικής βλεφαροπλαστικής, γίνεται τομή εξωτερικά απο το δέρμα στο μυ που βρίσκεται κάτω απο το δέρμα των βλέφαρων για να προσεγγιστεί το περιοφθαλμικό λίπος. Ο τραυματισμός του συγκεκριμένου μυός προκαλεί συνήθως την αλλοίωση του σχήματος των ματιών απο αμυγδαλωτό σε πιο στρογγύλο. Χρήση laser στη συγκεγκριμένη μέθοδο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο μυικό τραυματισμό με πιο έντονες αλλαγές στο σχήμα των ματιών.

Με τη μέθοδο Trans Conjunctival το σχήμα των ματιών διατηρείται αναλλοίωτο και με την αφαίρεση ή την επανατοποθέτηση του λίπους επιτυγχάνεται ένα βλέμμα πιο ξεκούραστο και ένα πρόσωπο ανανεωμένο.