Ρινοπλαστική

Η μύτη αποτελεί το κεντρικό σημείο του προσώπου και ως εκ τούτου το σχήμα και το μέγεθος της συμβάλλουν καθοριστικά στην αισθητική και στις αναλογίες του προσώπου.

Ρινοπλαστική είναι η χειρουρική επέμβαση που σκοπό έχει να βελτιώσει το σχήμα ή τη λειτουργεία της μύτης. Αυτό μπορεί να γίνει για ιατρικούς λόγους, όπως η διόρθωση αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ανατομία της μύτης ή και για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό. Επίσης μπορεί να γίνει για αισθητικούς λόγους με σκοπό τη βελτίωση των χαρακτηριστικών της μύτης, δημιουργώντας αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου, όπως το πηγούνι, τα ζυγωματικά και τα μάτια. Η επιτυχημένη ρινοπλαστική, εναρμονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσδίδει φυσική ομορφιά, νεότητα, ανανεώνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη ψυχολογία.

Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής με τα εμφανή πλεονεκτήματα της έναντι της κλειστής μεθόδου, δίνει στο χειρουργό τη δυνατότητα αποκάλυψης όλης της ανατομίας της μύτης και τη δυνατότητα διαμόρφωσης της με μοναδική ακρίβεια και ακριβέστατη τοποθέτηση μοσχευμάτων ή και ραμμάτων στο εσωτερικό της μύτης, επιτυγχάνωντας το επιθυμητό σχήμα.

Με την ανοιχτή μέθοδο ρινοπλαστικής μπορούμε να δούμε τα πάντα, με τα μοσχεύματα να διορθώσουμε τα πάντα και με τα εσωτερικά ράμματα να τροποποιήσουμε τα πάντα.

Η επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος, εξαρτάται από τον ίδιο τον χειρουργό και τις δυνατότητές του. Στοχεύοντας λοιπόν στο καλύτερο αποτέλεσμα, η επιλογή του Πλαστικού Χειρουργού θα πρέπει να βασίζετε στην εμπειρία του, την εκπαίδευση του στις πιο σύγχρονες τεχνικές και στη χειρουργική του αισθητική.

Στόχος μιας επέμβασης ρινοπλαστικής είναι η βελτίωση της αισθητικής της μύτης, δημιουργώντας τις σωστές αναλογίες και ενισχύοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου για την ανάδειξη της φυσικής σας ομορφιάς.